مرجع رسمی اخذ جواز تاسیس و پروانه بهره برداری

۵ مطلب در تیر ۱۳۹۸ ثبت شده است

۰۱
تیر

اخذ استاندارد

اخذ استاندارد

کلمه استاندارد به مفهوم سنت و قوانینی است که برای سرمشق و پیروی کردن مورد استفاده قرار می گیرد و عموم افراد برای تعیین سطح کیفی کالا و خدمات از مقیاس آن استفاده می کنند. استاندارد دارای انواع گوناگونی هستند که در این مقاله هرکدام را نام برده و توضیحاتی در خصوص هریک ارائه می کنیم.

استاندارد منطقه ای

استانداردی که بین برخی از کشورها برای افزایش سطح داد و ستد های موجود فی مابین تعیین می شود استاندارد منطقه ای گفته می شود. برای مثال این نوع می توان به استاندارد اتحادیه اروپا و استاندارد کشورهای آفریقایی اشاره کرد.

استاندارد شرکتی

شرکت های بزرگ و صنعتی برای اینکه سطح ارائه محصولات خود را مشخص کنند برای پیمانکاران خود استانداردی را تعیین می کنند که لازم الاجرا می باشد. برای مثال استانداردAR8202 نوعی استاندارد شرکتی است که سازه گستر سایپا اقدام به ارائه آن کرده است.

استاندارد بین المللی

دسته ای از استانداردها که با هدف ارتقای ارتباطات و تبادلات مابین کشورها پدید می آید استاندارد بین المللی گفته می شود. سازمان ایزو از جمله اصلی ترین نهاد های بین المللی تدوین استاندارد است که کشورهای گوناگونی در آن عضویت دارند.

استاندارد ملی

استانداردی که در کشوری تنظیم شده و از مصرف کنندگان آن کشور حمایت می نماید از نوع استاندارد ملی است. در کشور ما ایران سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی سازمان ISIRI یا سازمان استاندارد ملی ایران را تدوین کرده است. سازمان مذکور به صورت دوره ای عملیات کنترل و آزمایش محصولات شرکت هایی که نشان استاندارد دریافت کرده اند را انجام می دهد.

لازم به ذکر است که دارا بودن جواز از اتحادیه یا جواز تاسیس صنایع جزو مدارک اصلی برای اخذ نشان استاندارد است و در صورت نداشتن جواز صنایع نشان و گواهی استاندارد صادر نمی گردد. در ضمن باید بدانید استاندارد براساس نوع کالایی متفاوت می باشد و برای هرمحصولی باید به صورت جداگانه ای به سازمان صنایع تقاضا دهید.


  • tsabt tsabt
۰۱
تیر

تنظیم طرح توجیهی

مطالعه امکان سنجی یا طرح توجیهی که به لاتین معادل Feasibility Study می باشد، روشی است برای ارزیابی طرح یا پروژه اجرایی از تمامی نقطه نظرات مالی و فنی و اقتصادی. به بیان دیگر طرح توجیهی با هدفت شفاف سازی کم و کاستی ها و همچنین نقاط طلایی و قابل اتکای پروژه انجام می شود و باعث می شود سرمایه گذار بتواند چشم اندازی تا حدودی مشخص برای طرح عملیاتی پیش رو ترسیم نماید. طرح توجیهی انواع مختلفی همچون: کامفار، پرسش نامه صنایع و... دارد.

نکاتی در خصوص نگارش طرح توجیهی

طرح توجیهی باید به شیوه ای شفاف و گویا تنظیم شود. به نحوی که سرمایه گذاران با مطالعه آن به خوبی مفهوم پروژه را دریابند و برای مطالعه بیشتر آن کنجکاو شده و به راه اندازی آن راغب شوند.

مطالعه امکان سنجی باید همانند سندی آماده ارائه به بانک تنظیم شود، پس باید شامل مواردی همچون سرمایه در گردش و سرمایه ثابت، طریقه برآورد کردن سود و زیان، بازدهی و دوره برگشت و... باشد.

این نکته حائز اهمیت می باشد که برای نگارش سند طرح توجیهی با شرایط ذکر شده به تخصص های فراوانی من جمله تسلط به نرم افزارهای مختلف حسابدرای و محاسبات مالی و دسترسی داشتن به بانک های اطلاعاتی و استراتژی های بازاریابی و..... نیاز است. در کنار این موارد باید توجه داشت که جهت نگارش طرح توجیهی در هر حوزه ای نیازمند متخصص در همان حرفه می باشید. لذا بهتر است از اشخاص متخصص درحوزه های ذکر شده استفاده کنید.

طرح توجیهی می بایست توسط شخص ثالثی که از سرمایه گذاران و اعضای پروژه نیس تدوین شود. دلیل این امر این است که از مواردی همچون خوشبینی بی منطق و توجه خاص و بی چون و چرا به مزیت های طرح اجتناب شود.

عموما از طرح توجیهی برای اخذ وام و تسهیلات بانکی نیز استفاده می شود. ضمن  توجه به این مورد که هرکدام از بانکها و موسسات مالی قالب و قوانین خاص خود را برای تایید طرح توجیهی معرفی کرده اند، ولی می توان گفت محور اصلی کلیه قالب های تایید شده برطبق چارچوبی است که از سوی بانک صنعت ومعدن معرفی شده است. 


  • tsabt tsabt
۰۱
تیر

اخذ جواز کسب

اخذ جواز کسب

تمامی مشاغلی که از آنها با نام مشاغل آزاد نام برده می شود همچون آرایشگری، نانوایی، پوشاک و... که خواهان آغاز کسب و کار خود می باشند می بایست برای اخذ جواز کسب از اتحادیه های صنف خود اقدام نمایند. لازم به ذکر است در صورت فعالیت بدون داشتن جواز کسب، شخص مشمل جرائم قانونی خواهد شد.

همان گونه که ذکر شد با توجه به گستردگی فعالیت های تجاری در کشور ایران، تمامی فعالیت های تجاری در حیطه اختیارات دسته خاصی از مجموعه صنوف می باشد که همان اتحادیه صنف صدور جواز کسب را برعهده گرفته است. جهت صادر کردن پروانه کسب یا همان جواز کسب اولویت از سوی اتحادیه ها در نظر گرفته می شود. به این صورت که افراد فاقد شغل یا بیکار و کسانی قبلا جواز کسب نگرفته اند در اولویت می باشند.

مراحل اخذ جواز یا پروانه کسب

خود شخص یا نماینده قانونی او به اتحادیه مراجعه می کند و برای اخذ جواز کسب تقاضا می دهد. اتحادیه صنفی طی مدت زمان نهایتا 15 روز کاری موضوع تقاضانامه را بررسی کرده و نتیجه را به متقاضی اعلام می کند.

کارشناسان باید محل فعالیت را بازدید کرده و نتیجه مشاهدات خود را به هیئت مدیره اعلام کرده و هیئت مدیره اصناف در این خصوص تعیین تکلیف می نماید. ضمنا پس از فراهم نمودن مدارک مورد نیاز برا اخذ جواز کسب و پشت سر گذاشتن آزمون فنی که توسط کمیسیون فنی اتحادیه انجام می شود، باید در سایت ایرانیان اصناف ثبت نام شود.

اگر درخواست اخذ جواز کسب شما رد شد، در صورتی که دلایل و نقایص را برطرف کنید امکان درخواست مجدد برای شما فراهم می شود. در صورتی که درخواست شما توسط اتحادیه پذیرفته شود، حداکثر بعد از 3 ماه از زمان مورد قبول قرار گرفتن، مدارک مورد نیاز باید به واحد صنفی تحویل داده شود. در نهایت کامل بودن مدارک در این مرحله منجر به صدور پروانه کسب ظرف مدت 15 روز کاری می شود.

تمدید جواز کسب

صاحبان پروانه کسب باید پیش از به پایان رسیدن مدت زمان جواز کسب خود برای تمدید آن اقدام کنند. جهت تمدید جواز باید 6 تکه عکس به همراه جواز قبلی را به اتحادیه ارائه کنید. همراه داشتن مدارک هویتی و فتوکپی قبض تلفن و پرداخت نمودن مالیات و دارایی برای دو سال پیش نیز از ملزومات تمدید جواز کسب است.


  • tsabt tsabt
۰۱
تیر

اخذ پروانه بهره بردای

پروانه بهره برداری

پروانه بهره برداری سندی رسمی برای مشخص کردن زمان بهره برداری از خط تولید واحد های صنعتی و تولیدی است. برای اخذ این مجوز واحد های صنعتی باید اقدامات اولیه نصب و راه اندازی خط تولید و ماشین آلات مورد نیاز را انجام داده باشند. انجام مرحله تولید آزمایشی نیز حایز اهمیت می باشد.

مرجع صادرکننده پروانه بهره برداری وزارت صنایع و معادن می باشد. و دارنده پروانه مشمول تمامی امتیازاتی که وزارتخانه مذکور برای واحدهای تولیدی فعال درنظر گرفته خواهد شد.

دارندگان پروانه بهره برداری محصولات بهداشتی و آرایشی و غذایی و دارویی قادر خواهند بود از وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی پروانه ساخت بگیرند.

امتیازات دارندگان پروانه بهره برداری چیست؟

دارندگان پروانه مواد اولیه پلاستیکی و همچنین مواد شیمیایی مورد نیاز خود را از پالایشگاه ها با نرخ دولتی فراهم می کنند.

اخذ پروانه بهره برداری باعث ایجاد اعتبار برای واحد تولیدی می باشد. و دارنده را مجاز به شرکت در مناقصات خصوصی ودولتی تحت عنوان تولید کننده کالا می کند.

نکاتی در خصوص پروانه بهره برداری

در صورتی که واحد صنعتی بخواهد با رعایت قوانین مربوطه برای افزایش ظرفیت خود اقدام نماید، پروانه بهره برداری جدیدی باید جایگزین پروانه قبلی شود.

در حوزه 50 کیلومتری شهر اصفهان و 120 کیلومتری شهر تهران مجوز اخذ پروانه بهره برداری صادر نمی شود. مگر در مواردی همچون صنایعی که قبل از تاریخ اعلام قانون فوق در داخل حوزه مذکور احداث شده و اکنون آماده بهره برداری می باشد.

اگر واحد صنعتی فاقد امکاناتی برای تولید باشد و فعالیتی نداشته باشد، پروانه بهره برداری ابطال می شود. ضمنا دارنده پروانه نیز می تواند طی درخواستی کتبی ابطال آن را درخواست نماید.

انتقال پروانه بهره برداری نیز در صورت اخذ موافقت های اولیه جهت انتقال به مکان مجاز جدید و دیگر ضوابط مورد توجه ارگان ها و سازمان محیط زیست امکان پذیر می باشد.

سرمایه گذاران برای اخذ تصمیمات نهایی در مورد طرح های صاحبان ایده از مطالعه امکان سنجی یا طرح توجیهی استفاده می کنند. تا در نهایت با ارزیابی و بررسی امکانات اقتصادی و شرایط بازار تصمیم درست و اجرایی را اخذ نمایند.


  • tsabt tsabt
۰۱
تیر

اخذ جواز تاسیس

جواز تاسیس

جواز یا پروانه تاسیس نوعی مجوز است که شخص دارنده را قادر می سازد در یکی از شهرک های صنعتی یا مناطق و نواحی مجاز، اقدام به تولیدات محصول و یا مونتاژ نماید. بدیهی است محصول تولیدی باید منطبق با جواز باشد. این مجوز هم برای اشخاص حقیقی و هم حقوقی (شرکت یا کارخانه) صادر می شود. دارندگان جواز تاسیس حقوقی مشمول دریافت وام و تسهیلات بالای یک میلیارد تومان خواهند شد.

چه مواردی متقاضیان را ترغیب به اخذ جواز تاسیس می کند؟

متقاضیان دریافت جواز تاسیس با استفاده از طرح توجیهی می توانند فعالان اقتصادی را تشویق نمایند تا در طرح مورد نظر آنها سرمایه گذاری کنند تا طرحشان زودتر به بازدهی برسد.

معافیت مالیاتی و بخشودگی جرایم بانکی نیز از مزایای قابل توجه افراد مختلف می باشد. دارندگان جواز تاسیس همچنین مشمول دریافت زمین در شهرک های صنعتی مجاز با شرایط مناسب و نرخ های دولتی خواهند بود.

نکته دیگر اینکه اشخاصی که قصد ثبت کردن برند فارسی را دارند باید حتما جواز تاسیس داشته باشند.

نکاتی در مورد جواز تاسیس

موضوعاتی که در متقاضیان برای آن اقدام به اخذ جواز تاسیس می کنند از نقطه نظر اولویت به دو گروه الف و ب تقسیم می شوند که گروه الف دارای اولویت بالاتری است. این تقسیم بندی و میزان اولویت در هر استان بسته به شرایط اقلیمی ممکن است متفاوت باشد. موضوعات گروه الف به دلیل اینکه جزو گزینه های اصلی سرمایه گذاری هستند، هنگام دریافت تسهیلات در اولویت هستند ولی موضوعات گروه ب فقط در شرایطی که تا حد زیادی پیشرفت کرده باشند (بالای 60 درصد) و مشخصا بعد از گروه الف مشمول دریافت وام می شوند .

جهت دریافت جواز تاسیس باید به سایت بهین یاب مراجعه شود. از آن جهت که در نشانی الکترونیکی مذکور برای هر شخص با کد ملی مشخص تنها یک بار نام کاربری و رمز عبور صادر می شود، هر شخص تنها یک بار می تواند ثبت نام کند.

با توجه به اینکه کالاها و خدمات موجود در سایت بهین یات جهت اخذ جوازتاسیس، کد ایسیک دارند. هنگام انتخاب کالاها و خدمات باید به کد آیسیک کالاها توجه کنید که حتما در یک راستا باشند.

در انتها خوانندگان این مقاله باید بدانند که جواز تاسیس فقط مجوزی برای تاسیس واحد صنعتی است. برای شروع بهره برداری از خط تولید واحد صنعتی باید برای اخذ پروانه بهره برداری اقدام کنید.


  • tsabt tsabt